Reizen
guesthouse

5 daags Jordanië programma
sierrand

Een vakantie in Egypte combineren met rondreis door Jordanië?
Dan beleeft u echt de ultieme cultuurreis! Op die manier komt u namelijk in aanraking met vele culturele hoogtepunten uit diverse beschavingen. Zowel uit de faraotijd, de Grieks-Romeinse tijd, de Middeleeuwen en meer! Vele bijzondere cultuurhistorische bezienswaardigheden dus, afgewisseld met een verblijf in prachtige natuurgebieden: Wadi Rum, een van de mooiste woestijnen ter wereld, de Golf van Aqaba en de Dode Zee. Deze ligt 430 m. onder zeeniveau en is daarmee het laagste punt op aarde. Door het hoge zoutgehalte groeit er niets meer, maar heeft ook als effect dat je er blijft drijven!

Uiteraard brengt u een bezoek aan Petra, de mooiste en meest bekende plaats van Jordanië en misschien wel van het hele Midden-Oosten en niet voor niets één van de zeven wereldwonderen! Petra ligt verborgen in een gebergte. Je kunt er alleen komen via een smalle kloof in de rotsen. De stad Petra is in vele eeuwen uitgehouwen uit gele, grijze en roze zandsteen. Daarnaast bezoekt u de moderne hoofdstad van Jordanië, Amman, dat eveneens diverse kunsthistorische bezienswaardigheden herbergt.
We bieden maatwerkreizen én twee korte Jordanië programma's, een 5- en een 7-daagse reis, die u afzonderlijk kunt boeken of als module kunt toevoegen aan een van onze Egyptereizen. Vanuit Amman kunt u terugvliegen naar huis, of naar Cairo, voor het begin van uw Egyptereis. Uiteraard kunnen we ook de ferry overtocht van Nuweiba naar Aqaba verzorgen.

Prijs: vanaf 475,-* p.p. (bij min. 2 personen)
  • incl. excursies, vervoer, overnachtingen en maaltijden die staan genoemd in het programma.
  • excl. entrees, overige maaltijden, ferry overtocht naar Nuweiba, vluchten.

* prijs kan fluctueren o.i.v. koersschommelingen

BOEK DEZE REIS

Jordan Egypt

 

Dag 1

Aankomst in Aqaba port met de ferry vanuit Nuweiba met een gratis visum voor Jordanië bij aankomst. Transfer naar uw hotel in Aqaba voor de overnachting (logies/ontbijt). Afhankelijk van de aankomsttijd van de ferry heeft u vrije tijd in Aqaba.

 

Dag 2

Autorit naar het Wadi Rum bezoekerscentrum (ongeveer 1 uur rijden vanaf Aqaba), voor een jeeptour in het beschermde gebied van Wadi Rum. Geniet van een lunch temidden van de woestijn. Na de lunch wordt u naar uw chauffeur gebracht die op u wacht in het Wadi Rum Village. We gaan verder richting Little Petra (Ongeveer 1.5 uur rijden vanaf Wadi Rum). Little Petra heet in het Arabisch Siq al Barid (de koude Siq). Vanaf Little Petra transfer naar het hotel in Petra voor overnachting (logies/ontbijt).

 

Dag 3

Volle dag om een van de zeven wereldwonderen Petra te bezoeken. U kunt de Siq, de Schatkamer, het theater en the collonaded street bezoeken. Afhankelijk van hoeveel tijd u over heeft kunt u besluiten om ook het Klooster of de Offerplaats te bezoeken.

 

Dag 4

Na het ontbijt rijdt u naar de Dode Zee, het laagste punt op 's werelds oppervlakte voor een vrije middag. Drijf in het zoute water en probeer de beroemde modder op uw huid! Laat in de namiddag rijdt u door naar Madaba voor overnachting (logies/ontbijt).

 

Dag 5

Transfer naar het vliegveld voor vertrek.

 

Petra Jordan

Petra, eeuwenoude stad, uitgehouwen in rotsen van zandsteen

 

Wadi Rum Jordan

Wadi Rum, een van de mooiste woestijnen ter wereld