Reizen
guesthouse

7 daags Jordanië programma
sierrand

Een vakantie in Egypte combineren met rondreis door Jordanië?
Dan beleeft u echt de ultieme cultuurreis! Op die manier komt u namelijk in aanraking met vele culturele hoogtepunten uit diverse beschavingen. Zowel uit de faraotijd, de Grieks-Romeinse tijd, de Middeleeuwen en meer! Vele bijzondere cultuurhistorische bezienswaardigheden dus, afgewisseld met een verblijf in prachtige natuurgebieden: Wadi Rum, een van de mooiste woestijnen ter wereld, de Golf van Aqaba en de Dode Zee. Deze ligt 430 m. onder zeeniveau en is daarmee het laagste punt op aarde. Door het hoge zoutgehalte groeit er niets meer, maar het heeft ook als effect dat je er blijft drijven!

Uiteraard brengt u een bezoek aan Petra, de mooiste en meest bekende plaats van Jordanië en niet voor niets één van de zeven wereldwonderen! Petra ligt verborgen in een gebergte. Je kunt er alleen komen via een smalle kloof in de rotsen. De stad Petra is in vele eeuwen uitgehouwen uit gele, grijze en roze zandsteen. Daarnaast bezoekt u de moderne hoofdstad van Jordanië, Amman, dat eveneens diverse kunsthistorische bezienswaardigheden herbergt. We bieden maatwerkreizen én twee korte Jordanië programma's, een 5- en een 7- daagse reis, die u afzonderlijk kunt boeken of als module kunt toevoegen aan een van onze Egyptereizen. Vanuit Amman kunt u terugvliegen naar huis, of naar Cairo, voor het begin van uw Egyptereis. Uiteraard kunnen we ook de ferry overtocht van Nuweiba naar Aqaba verzorgen.

Prijs: vanaf 695,* -p.p. (bij min. 2 personen)

  • incl. excursies, vervoer, overnachtingen en maaltijden die staan genoemd in het programma.
  • excl. entree, overige maaltijden, vluchten.
 
* prijs kan fluctueren o.i.v. koersschommelingen

BOEK DEZE REIS

Jordan Egypt

 

Dag 1

Aankomst op het Amman Queen Alia Airport. Begeleiding op het vliegveld en transfer naar uw hotel in Madaba voor uw overnachting (logies/ontbijt).

 

Dag 2

Autorit naar Jerash, bezoek 's werelds best bewaarde Romeinse Provinciale stad.
Na het bezoek aan Jerash kunt u lunchen in het Um Khalil Lebanese House. Vanaf hier vertrekt u naar Amman voor een city tour inclusief bezoeken aan het Citadel, het Nationaal Archeologisch Museum, het Romeinse Theater en het Folklore Museum.
Na de city tour transfer naar Madaba voor uw overnachting.  

 

Dag 3

Na het ontbijt bezoekt u de St. George Kerk in Madaba, met het mozaïek van het Beloofde land. Vervolgens bezoekt u Berg Nebo, waar Mozes het Beloofde Land zag. Via de Kings Highway reist u door de 'Grand Canyon' van Jordanië: Wadi Mujib. In Karak bezoekt u het immense Kruisvaarders Kasteel waarna u verder reist naar Petra voor uw overnachting.

 

Dag 4

Volle dag om Petra verkennen. Er is een Engelse privé gids voor u, die u voor 2-3 uur uur durende tour meeneemt vanaf het bezoekerscentrum van Petra en u de stad van de Nabateers laat zien. Wanneer u de Siq, de Schatkamer, de Street of Facades, het Theater en de Collonaded Street heeft bezocht en u nog tijd over heeft kunt u besluiten om het Klooster of de Offerplaats te bezoeken. Het is een hele klim maar de moeite zeker waard!

 

Dag 5

Autorit naar Wadi Rum: ontmoet onze represent in het Bezoekerscentrum. Geniet van een halve dag durende Jeeptour inclusief een BBQ lunch. Beëindig uw jeeptour in het authentieke Bedoeïenen kamp, 12 km in de woestijn voor een diner en overnachting. Er zal een kampvuur zijn en als u het koud heeft kunt u altijd vragen voor extra dekens; het personeel zal u graag van dienst zijn.

 

Dag 6

Na het ontbijt rijdt u naar de Dode Zee, het laagste punt op s' werelds oppervlakte. Drijf in het zoute water en probeer de beroemde modder. Laat in de namiddag rijd u door naar Madaba voor uw overnachting (logies/ontbijt).

 

Dag 7

Transfer naar het vliegveld voor vertrek.

Jerash Jordan

De oude Romeinse stad Jerash

 

Petra Jordan

Petra, eeuwenoude stad, uitgehouwen in rotsen van zandsteen

 

Wadi Rum Jordan

Wadi Rum, een van de mooiste woestijnen ter wereld

 

Dead Sea Jordan

Dode Zee; door het hoge zoutgehalte is er geen leven in deze laagst gelegen zee op aarde, maar je blijft er wél drijven!