Reizen
guesthouse


Ontdekkingsreizen door Soedan

sierrand

ontdek het land van de zwarte farao's !


Tijdens onze culturele rondreizen door Noord-Soedan ontdekt u het pure en ongerepte Nubië! Hier is de oorsprong van het Nubische Rijk met ontelbare piramides en vele tempels. En hier vindt u het traditionele leven in de Nubische dorpen; ontspannen, vriendelijk en gastvrij. We tonen u alle culturele highlights, van Khartoum tot aan het Nassermeer in het noorden en als u wilt kunt u met de wekelijkse ferry door naar Aswan in Zuid-Egypte en terug vliegen vanuit Cario. De reizen starten met het verkennen van de Soedanese hoofdstad Khartoum waar we het kleine, maar interessante Ethnografisch Museum bezoeken en het Sudan National Museum. Dat biedt een helder overzicht van de Nubische geschiedenis en daarmee een perfecte introductie op de reis. Ook varen we naar de plek waar de blauwe en de witte Nijl samenkomen en bezoeken de grootste markt van het land. De dagen daarna reizen we naar de indrukwekkende cultuurhistorische bezienswaardigheden, doorkruisen woestijngebieden en zien het dagelijks leven van de locale bevolking, in de dorpen waar we verblijven, op marktjes die we aandoen en langs de Nijl, waar we mogelijkerwijs zelfs krokodillen zien. De reis eindigt via een boottocht over het Nassermeer in Egypte (Aswan).

U bezoekt onder andere:

  • het 5000 m² grote tempelcomplex Musawwarat Es Sufra
  • de Meroitische tempels van Naqa: tempel van Amun, de Leeuwentempel, de Kiosk
  • Royal City of Meroe; vele piramides van Nubische koningen en koninginnen.
  • de opgravingen bij Kerma, waar ooit de hoofdstad van het Nubische Rijk lag de berg Gebel Barkal, waarvan men ooit dacht dat de god Amun daar leefde
  • ruim 180 Nubische piramides op de begraafplaatsen El-Kurru en Nuri
  • restanten van middeleeuws christelijk Nubië (bij Dongola)
  • ruïnes uit het Ottomaanse rijk.

Onze ervaringen in Soedan:
In 2011 hebben we voor het eerst door Soedan gereisd. Die ontdekkingstocht was werkelijk een avontuur met vele, vaak onverwachte hoogtepunten. Honderden piramides en vele faraotempels liggen onontdekt door toeristen maagdelijk in de woestijn, met prachtige decoraties die het levensverhaal van de farao vertellen. Mede door onze gids, werkzaam in het Sudan National Museum, die allerlei details kon tonen en toelichten, de contacten met de locale bevolking, goudzoekers die we onderweg ontmoeten, de spontane rondleiding door een beroemde archeoloog en andere bijzondere ervaringen, kijken we terug op een unieke reis, die we graag aanbevelen bij onze klanten!

Klik hier voor ons reisverslag!

 

Over Soedan


Map Sudan

 

Soedan is het grootste land van Afrika, 70 x zo groot als Nederland, met ruim 38 miljoen inwoners. De splitsing van het land in een noordelijk en een zuidelijk deel, resultaat van het referendum in jan. 2011, heeft in juli 2012 zijn beslag gekregen.

 

Hoewel door politieke onrust in het land niet-essentiële reizen in het algemeen worden ontraden, wordt het reizen door de Nijlvallei in het noorden als veilig aangemerkt.
Het toerisme naar dit interessante gebied neemt dan ook toe.

 

Uit de officiële reisadviezen:

"Een bezoek aan Khartoem levert doorgaans geen problemen op, waarbij tijdens een bezoek of verblijf aan deze stad rekening moet worden gehouden met spanningen en verhoogde veiligheidsmaatregelen. Ook het gebied ten noorden van Khartoem (de Nijlvallei), kan ten dele, mits in het bezit van een vergunning, zonder problemen worden bezocht".

Uit: Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken Nederland

 

De archeologische sites in de Nijlvallei zijn over het algemeen veilig.
Uit: Reisadvies Ministerie Buitenlandse Zaken België

 

Klik hier voor informatie over vaccinaties voor Soedan.

 

Houdt u er rekening mee dat Soedan nog niet is ingesteld op toeristen en dat de accommodatie meestal (erg) eenvoudig is. Stromend water is er niet altijd en hygiene heeft niet de eerste prioriteit. Een pioniersgeest en een goede conditie zijn wel vereist voor dergelijke reizen!
Meenemen: slaapzak, warme kleding en eigen bestek.

 Interessante links: